Snelle stijging positieve tests, ruim 1,5 keer meer coronabesmettingen dan week eerder

© RTV Utrecht
Bilthoven - Het aantal coronabesmettingen is in vergelijking met vorige week explosief gestegen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven heeft in de afgelopen 7 dagen 15.408 positieve tests afgenomen. Dat is ruim 55,9 procent meer dan een week eerder.
Tussen gisterochtend en vandaag waren daarnaast voor het eerst sinds 2 augustus meer dan 3000 positieve tests in een dag tijd, namelijk 3070. Ook het reproductiegetal gaat omhoog. Dat staat vandaag op 1,23, het hoogste niveau sinds 12 juni. Dat betekent dat een gemiddelde groep van 100 mensen met corona 123 anderen besmetten.
Met het stijgende aantal positieve tests, stijgt ook het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis. Door het hele land liggen er nu 696 mensen met het virus in het ziekenhuis. Dat zijn er bijna 200 meer dan een week geleden.
In de afgelopen dag zijn 129 nieuwe mensen met corona binnengekomen in ziekenhuizen. De cijfers maken overigens geen onderscheid tussen mensen die zijn opgenomen vanwege coronaklachten, en mensen die om andere redenen in het ziekenhuis liggen en toevallig ook besmet bleken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.