Gemeente bouwt crisisnoodopvang voor 70 vluchtelingen in Lexmond

© Google Maps
Lexmond - De gemeente Vijfheerenlanden gaat een crisisnoodopvang bouwen in Lexmond. Het college heeft besloten flex-units aan de Rijksweg 20 te bouwen voor maximaal 70 personen. De opvanglocatie moet op 1 november af zijn en blijft vier maanden staan, zo laat de gemeente weten.
De ligging is volgens de gemeente redelijk gunstig ten opzichte van voorzieningen en het openbaar vervoer en op het terrein zijn de benodigde nuts-aansluitingen aanwezig. Vijfheerenlanden is nog in gesprek met directe betrokken en zegt zich ervan bewust te zijn dat er 'een spanningsveld is tussen de snelheid van moeten handelen in deze crisis en het zorgvuldige gesprek voeren met de omgeving.'
Er is sinds begin deze maand gezocht naar een geschikte plek in de gemeente en er is onder andere gekeken naar sporthallen, kantoren, dorpshuizen, campings, boten en flex-units. "Ook de spreiding van opvang in de gemeente Vijfheerenlanden is hierin meegenomen. Deze zoektocht leidt tot de Nieuwe Rijksweg als locatie", aldus de gemeente.
Op 4 oktober is er een bewonersavond voor omwonenden en belanghebbenden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.