Kort nieuws: Nieuwe vondst bij opgravingen Rhenen

REGIO - Bij nieuwe opgravingen zijn in Rhenen meer delen van de oude stadsmuur gevonden. Na de ontdekking van het stuk stadsmuur, twee weken geleden, is deze week een steunbeer in de vorm van een spaarboog aangetroffen. Het is een monumentaal contragewicht, zegt archeoloog De Boer in De Vallei.
* Maart was vooral zonnig, fris en droog. Het KNMI in De Bilt telde 185 zonuren, terwijl 125 normaal is. Ondanks de zonneschijn was het in maart iets kouder dan gemiddeld met 14 vorstdagen in plaats van 8. Verder viel er 10 mm neerslag terwijl 60 normaal is.
* Museum Catharijne Convent heeft een conservator benoemd: Tanja Kootte. De aanstelling is mogelijk gemaakt door een particuliere schenking en dat is voor het eerst in de Nederlandse museumgeschiedenis.
* In Woerden zijn twee dieseldieven op heterdaad betrapt. Een voorbijganger op de Rietdekkersweg zag hoe het duo gisteravond een vrachtwagen leeg tankte en belde de politie.
* De PvdA in Utrecht heeft Karin Boudewijns als voorzitter gekozen. Boudewijns was tot vorig jaar raadslid in de stad en werkt in de zorgsector. De sociaal-democraten van Utrecht hebben behalve een nieuwe voorzitter ook een nieuw bestuur aangesteld.
* De politie in Utrecht heeft woensdagmiddag direct ingegrepen bij een kraakactie. Vier krakers dachten hun intrek te nemen in een leeg huis aan de Anton Geesinkstraat. Omdat kraken sinds vorig jaar verboden is, is het viertal opgepakt.
* In Utrecht zijn drie jongens opgepakt nadat hun auto in de Daalsetunnel tegen een muur was gebotst. De verdachten van 14, 15 en 19 jaar lieten de gecrashte auto achter en renden er vandoor. De politie greep ze in de kraag op de Graadt van Roggenweg.
* In Utrecht is een koperdief opgepakt. De 36-jarige man kreeg een bezoekje van de politie, die een tip had gekregen over zijn criminele activiteiten. In zijn huis aan de Jan van den Doemstraat vonden de agenten een grote hoeveelheid koperen spullen en een gestolen fiets.
* De politie in Utrecht heeft vannacht een dief van de Croesestraat opgehaald. De man, een bekende van de politie, had een partij oude kleren uit de ondergrondse containers gehaald. Hij had ook een fiets zonder slot bij zich, en een tas met spullen die volgens de agenten verdacht zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.