Ooggetuige Dominic waande zich in een computerspel tijdens schietincident in Driebergen

De gecrashte auto in Driebergen vanmorgen.
De gecrashte auto in Driebergen vanmorgen. © Koen Laureij
Driebergen - "Ik maak spelletjes voor mijn werk, maar het voelde nu alsof ik echt met een spelletje bezig was. Die persoon die aan het vluchten was, dat leek wel echt op GTA (een computerspel, red.)." Het was een bizarre ochtend voor Dominic de Graaf uit Zeist, zoals hij zelf zegt. Hij was op weg naar zijn werk toen hij plotseling in een politie-achtervolging belandde die eindigde bij de afrit van de A12 waar hij voor een verkeerslicht stond te wachten.
De auto werd gekaapt in het Duitse Wesel en meerdere politieauto's en helikopters achtervolgden het voertuig. "Hij sprong echt recht voor onze auto de weg op", vertelt De Graaf over een van de verdachten. "Agenten sprongen ook de auto uit en begonnen gelijk te schieten. Ik vermoed drie á vijf schoten. Ze waren duidelijk naar hem op zoek. Ik vond het knap hoe de politie gericht bezig was. Je kon duidelijk zien dat ze met een patroon bezig waren. Het ging heel snel en daadkrachtig."
© Koen Laureij

Bizar om mee te maken

De politie heeft vanochtend één verdachte aangehouden, naar een tweede wordt nog gezocht. Het gaat om een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk, zwart kort haar en een rode joggingbroek. Die tweede verdachte heeft De Graaf niet gezien. "Het ging best wel snel, door de adrenaline. Het was wel even beetje 'shaky'. Ik was niet echt geschrokken maar je merkt het wel", vertelt hij. "Degene die ik heb gezien had kort donker haar en een grijze joggingbroek van Adidas aan, en een zwarte trui."
Inmiddels zit De Graaf weer op kantoor in de buurt van station Driebergen-Zeist. Hij heeft een volle dag met meetings voor de boeg. "Maar het was best wel bizar om mee te maken. Het was puur toeval dat ik dit keer daar met de auto was."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.