Getraumatiseerde beer die twee jaar nauwelijks daglicht zag nu opgevangen in Rhenen

© Stichting Bears in Mind
Rhenen - Een ongeveer 7 jaar oude beer uit Bosnië en Herzegovina is vanochtend gearriveerd in het Berenbos in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De vrouwtjesbeer, die Mila heet, werd twee jaar geleden ontdekt bij iemand thuis. Particulier bezit van een beer is in Bosnië verboden. Mila is de vierde beer die de stichting Bears in Mind dit jaar naar Nederland heeft gehaald.
Het dier is vermoedelijk als jong gekocht door een particulier, zegt Bears in Mind. Toen ze werd ontdekt, is ze weggehaald en in een kooi gestopt. Daar heeft het dier twee jaar lang nauwelijks daglicht en bewegingsvrijheid gehad. Mila zou al in april naar Nederland komen, maar door de oorlog in Oekraïne is voorrang gegeven aan het ophalen van een achtergelaten beer uit het oorlogsgebied. De berin kreeg wel alvast een beter verblijf in Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina.
In het Berenbos in Rhenen leven nu elf beren die gered zijn uit erbarmelijke omstandigheden in heel Europa. Sinds de opening van het bos in 1993 zijn al meer dan dertig beren opgevangen. Berin Mila uit Bosnië is voorlopig nog niet voor het publiek te zien, want het dier gaat eerst in quarantaine en zal daarna langzaam wennen aan haar nieuwe leefgebied.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.