'FC Utrecht moet tegen AZ spelen zoals AZ tegen Ajax speelde, op de rand van het toelaatbare'

Sean Klaiber voelt zich weer helemaal op zijn plek bij FC Utrecht
Sean Klaiber voelt zich weer helemaal op zijn plek bij FC Utrecht © Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht ontvangt zondag in de eigen Galgenwaard de verrassende eredivisiekoploper AZ. De Alkmaarders zijn niet alleen koploper in de eredivisie, ze wonnen ook van Ajax, en haalden in de Conference League de maximale score van 9 punten uit drie duels.
"AZ zet hoog druk op de tegenstander", roemt analist Gert Kruys de kwaliteit van de tegenstander. "Met Odgaard, Karlsson en De Wit hebben ze goeie voetballers. FC Utrecht moet op de rand van het toelaatbare spelen, zoals AZ tegen Ajax speelde."
Gert Kruys blikt vooruit op FC Utrecht - AZ
"AZ staat niet voor niets waar ze staan", vult FC Utrecht-trainer Henk Fraser aan. "Ze zitten in een flow, maar er zijn altijd plekjes waar je iemand pijn kunt doen." Fraser ziet niet veel verschil tussen AZ uit, of AZ thuis. "Bij goede ploegen kun je zien dat ze daar niet zoveel moeite mee hebben. Als je kijkt naar hun resultaten, vind ik het verschil niet heel groot."
De resultaten zijn ook bij FC Utrecht goed, de laatste weken. Na een zeer teleurstellende seizoensstart haalde de ploeg uit de laatste vier wedstrijden tien punten. "Je doet het niet alleen voor de resultaten", zegt Fraser. "Maar ik denk wel dat het één van de belangrijkste zaken is."
Henk Fraser: "AZ staat niet voor niets waar ze staan"
Toch zal ook Fraser moeten erkennen dat er aan het spel van FC Utrecht nog het één en ander te verbeteren valt. "Ik denk dat iedere trainer goed wil spelen. Daarin wijk ik niet af van andere trainers." Op de vraag wat de voornaamste verbeterpunten voor zijn ploeg zijn, reageert de trainer enigszins geïrriteerd. "Dan moet ik jou weer een heel lang verhaal vertellen, en daar heb ik geen zijn in."
Het is nog niet duidelijk of Fraser zondag dezelfde elf spelers op kan stellen als afgelopen zondag tegen Excelsior. "Er zijn wat kleine pijntjes, maar in grote lijnen kan dat wel denk ik."
Wie in elk geval speelt, is Vassilis Barkas. De Griekse doelman is wekelijks uitblinker bij FC Utrecht. Slechts één eredivisiedoelman hield dit seizoen vaker de nul, en op de ranglijst van verrichte reddingen staat hij op de zesde plaats.
Vasilis Barkas, wekelijks uitblinker bij FC Utrecht

FC Utrecht - AZ is zondagmiddag live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht. Verslaggever is René van den Berg, analist is Gert Kruys.

Verder in Namen & Rugnummers flitsen van voetbal uit de derde en vierde divisie, met DEM - Hercules en Nuenen - Kampong. Tenslotte ook de hockeytopper Bloemendaal - Kampong.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.