Provincie Utrecht bereikt akkoord

UTRECHT - De Provincie Utrecht is als eerste provincie uit de collegeonderhandelingen. Gisteravond laat werd een akkoord gesloten tussen de partijen VVD, CDA, D66 en Groenlinks.
In een krappe drie weken tijd hebben de partijen onder leiding van informateur Jan Kamminga met elkaar onderhandeld. De coalitie van het provinciebestuur van VVD, CDA, D66 en GroenLinks hebben daarmee definitief een akkoord bereikt.
Maandag presenteren de onderhandelaars zowel het Coalitieakkoord als de namen van kandidaat-gedeputeerden in een persconferentie op het provinciehuis.

KERNTAKEN

De provincie Utrecht wil de zich de komende vier jaar richten op haar kerntaken en al de andere taken afbouwen. Dat blijkt uit een uitgelekt concept van het coalitieakkoord dat RTV Utrecht in handen kreeg.
Volgens het document gaat het nieuwe provinciebestuur zich vooral bezighouden met economische ontwikkeling, ruimtelijke ontwikkeling, bereikbaarheid en cultuur-historisch erfgoed.
Zaken als podiumkunsten, festivals en sport krijgen geen geld meer van de provincie. Wel investeert de provincie bereikbaarheid, natuur en woningbouw in de binnensteden.

Verslaggever Remco te Kloese over het bereikte akkoord
VVD-fractievoorzitter Remco van Lunteren
Provincie wil alleen nog kerntaken

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.