Dronebeelden tonen vuurzee bij bakkerij in Doorn

Op de dronebeelden is goed te zien dat de vlammen uit het dak slaan
Op de dronebeelden is goed te zien dat de vlammen uit het dak slaan © Kees van der Woerd
Doorn - De grote brand van eind september bij bakkerij Van der Woerd in Doorn heeft vrijwel de hele bovenverdieping van het pand vernietigd. Dat is goed te zien op dronebeelden die de brandweer heeft gemaakt tijdens de vuurzee. Er is een uur lang geblust met 4500 liter water per minuut om de grote brand te bestrijden. Het pand moet desondanks als verloren beschouwd worden.

Oorzaak

De oorzaak van de brand is kortsluiting in witgoedapparatuur op de eerste verdieping van het pand aan de Kampweg. Daar was de omkleedruimte voor het personeel en er lag vooral veel verpakkingsmateriaal opgeslagen. Daardoor heeft de brand zich snel kunnen verspreiden.

Brandweerdrone

De brandweer zet landelijk speciale drones in om een beter beeld te krijgen van de omvang van een brand. De drones worden bediend door het team digitale verkenning. Met o.a. warmtebeelden die de drone boven een brand maakt is dan te zien waar de brandhaard zich bevindt en kunnen ook moeilijk bereikbare plekken bekeken worden. Zo kan er door het personeel op de grond gerichter geblust worden. Ook worden de drones ingezet om brand te voorkomen door preventief mogelijke risico's vanuit de lucht te kunnen inschatten bijvoorbeeld tijdens de jaarwisseling.

Nieuwe winkel

Bakker Kees van der Woerd is druk bezig om te kijken of hij begin volgend jaar weer een nieuwe winkel kan openen op een nieuwe locatie in Doorn. Of de productiebakkerij ook weer kan terugkeren in Doorn is nog onduidelijk. Het brood voor de andere twee winkels van Van der Woerd in Maarn en Eck en Wiel wordt nu gebakken bij collega-bakkerijen in de regio.
De bakkerij en winkel aan de Kampweg in Doorn
De bakkerij en winkel aan de Kampweg in Doorn © RTV Utrecht
Daags na de brand namen we met een aangeslagen Kees van der Woerd een kijkje in zijn afgebrande zaak. Toen bleek al dat de schade groot was. Al het brood en gebak dat versgebakken klaar stond voor de verkoop had rook- en waterschade en moest worden afgevoerd.
Het brood en gebak moest vanwege rook- en waterschade worden afgevoerd
Het brood en gebak moest vanwege rook- en waterschade worden afgevoerd © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.