Horeca teleurgesteld over energiesteun: 'Schraal verhaal'

© Pixabay
Woerden - De energiesteun voor het midden- en kleinbedrijf vanuit het kabinet is "een zeer teleurstellend en schraal verhaal", vindt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in Woerden.
De drempels om voor de regeling in aanmerking te komen zijn te hoog, zowel voor de energiekosten die bedrijven maken als het minimale verbruik. De horecabranchevereniging wil dat die minimumeisen sterk verlaagd worden.
Volgens de regeling zoals die er nu ligt moeten bedrijven energiekosten hebben die gelijk zijn aan 12,5 procent van de omzet. Ook moeten bedrijven minimaal 5000 kubieke meter gas gebruiken per jaar of 50.000 kilowattuur elektriciteit. "Veel mkb’ers zijn hier niet mee geholpen", stelt KHN-voorzitter Robèr Willemsen. "Het lijkt erop dat het kabinet er bewust voor kiest om maar een hele kleine groep te helpen."
KHN vindt verder dat het bij het kabinet "ontbreekt aan inzicht in de huidige situatie waar (horeca)ondernemers in verkeren". De branchevereniging wijst op de hoge energiekosten, de gevolgen van twee jaar corona, personeelstekorten en een laag consumentenvertrouwen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.