Hijskraan van 600 ton tilt nieuwe brugdek Eembrug op zijn plaats

© Caspar Huurdeman
Eembrugge - Op de Bisschopsweg (N414) in Eembrugge is vanmiddag een nieuwe brugval (het bewegende gedeelte van een brug) geplaatst. Het 32 ton zware wegdek arriveerde afgelopen donderdag op een ponton via het water en werd vandaag met een hijskraan van 600 ton van Mammoet op zijn plek getild.
De oude brugval wordt vervangen voor een nieuw exemplaar.
De oude brugval wordt vervangen voor een nieuw exemplaar. © Caspar Huurdeman
De operatie begon rond 10.00 uur en was vanmiddag rond 14.00 uur voltooid, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Juist toen de operatie moest starten, kreeg de naastgelegen fietsbrug te maken met een storing. Na ruim een uur was het probleem opgelost en kon de oude brugval worden getild en op het ponton worden gezet.
Wethouder Rick Beukers uit Bunschoten Spakenburg en wethouder Mark Eijbaard (Baarn) waren aanwezig tijdens de operatie.
Wethouder Rick Beukers uit Bunschoten Spakenburg en wethouder Mark Eijbaard (Baarn) waren aanwezig tijdens de operatie. © Caspar Huurdeman

Onderhoud N414

De operatie maakt onderdeel uit van groot onderhoud aan de provinciale weg. De weg is daarom al sinds 14 september afgesloten. De afgelopen weken werd het bestaande asfalt vervangen en de de berm verhard. Dit weekend is dus de brug aan de beurt. De weg is naar verwachting volgende week woensdag weer open.
De nieuwe brugval wordt geplaatst.
De nieuwe brugval wordt geplaatst. © Caspar Huurdeman
De brug over de Eem had de afgelopen tijd regelmatig met storingen te maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.