Explosie in appartementencomplex in Wilnis, mogelijk gerichte actie

© RTV Utrecht/Anne-Marie Verhagen
Wilnis - Bewoners van een appartementencomplex aan de Burgemeester de Voogtlaan in Wilnis schrokken vannacht rond 01.30 op door een explosie. Het zou mogelijk om een gerichte actie gaan. De explosie zorgde voor flinke schade. Er zijn geen mensen gewond geraakt, wel moest het huizenblok worden ontruimd.
Volgens een omstander zagen bewoners, die wakker waren geworden door de knal, nog vloeistof branden en begonnen zij direct met blussen totdat de politie en brandweer er waren. Naast de politie en de brandweer waren ook explosieven experts aanwezig.
De bewoners van het appartementencomplex moesten de nacht ergens anders doorbrengen. Rond 04.00 kon het deel van de woningen die niet via de portiek te betreden zijn worden vrijgegeven. In de loop van de ochtend volgde de rest van de appartementen, op de woning van de persoon aan wie de actie gericht zou zijn na.
Volgens verslaggever Anne-Marie Verhagen lijken de gebeurtenissen richting het eind van de ochtend een beetje te landen bij de bewoners van het complex. De mensen zien er geschrokken uit, maar zijn blij dat ze weer naar huis kunnen.
De politie noemt de schade aan het complex fors. Een omstander zegt dat het stucwerk van het plafond in de portiek naar beneden is gekomen, er tegels van de muren zijn gevallen en het rondom het complex bezaaid ligt met glas. Ook is bij zeker één buurman brandschade ontstaan.
De politie is vandaag op de locatie aanwezig om onderzoek te doen. Het is op dit moment niet bekend hoe lang dit nog duurt en waarom de actie aan de bewoner gericht zou zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.