In zoektocht naar nieuwe werknemers halen werkgevers raarste dingen uit: 'Ik heb mezelf gekloond'

© RTV Utrecht
Woerden - "Ik kom een assistent tekort, maar het werk moet wel gedaan worden. Dus dat doe ik dan zelf even." In een ludiek filmpje 'kloont' bouwmarktmanager Jan Bikkers van de Gamma in Woerden zichzelf om het werk gedaan te krijgen. Met de video wil hij duidelijk maken dat hij extra handjes nodig heeft. "Ik heb het erg druk maar ik probeer geen paniek uit te stralen."
In juni had Bikkers al een assistent nodig. "Ik blufte een beetje en zei: die rol heb ik op 1 augustus gevuld, ik regel het. Maar ook ík regel het niet want ze zijn er niet. Dus we moeten op een andere manier gaan werven."
In zoektocht naar nieuwe werknemers halen werkgevers raarste dingen uit: 'Ik heb mezelf gekloond'
Zijn bouwmarkt kan nog aardig wat extra personeel gebruiken. Zo zoekt hij twee of drie fulltime medewerkers, vakkenvullers voor in de avond en er mag ook nog een manager bij. "We zijn tachtig uur in de week open en we willen elk uur van de dag iemand van het managementteam rond hebben lopen."

Balans tussen privé en werk

Het huidige team probeert de gaten die in het rooster vallen, op te vullen. "We hebben nog geen paniek in de ploeg." Bikkers maakt wat extra uren, de assistenten maken wat extra uren. Daardoor zijn nog altijd de vakken gevuld en worden de mensen geholpen. "Maar dat gaat een keer ophouden", zegt Bikkers. "Een keer extra werken is niet erg maar ik wil de balans tussen werk en privé goed houden. Dat lukt nu nog, maar kan fout gaan en dan krijgen we nood. Ik hoop niet dat het zover gaat komen."

De hele week besteedt RTV Utrecht extra aandacht aan de krapte op de arbeidsmarkt. In onze provincie staan er ruim 50.000 vacatures uit. Nog nooit zijn er zoveel mensen aan het werk geweest, maar toch is het personeelstekort enorm. Dat leidt ertoe dat ouders hun kinderen niet meer naar de crèche kunnen brengen, treinen niet rijden, kranten niet bezorgd worden, zorg wordt uitgesteld en dat er lange wachttijden zijn bij callcenters.

In de bouwmarkt wordt er op posters om personeel gevraagd en met zijn video hoopt Bikkers nog meer sollicitanten aan te trekken. "Je moet wat doen om op te vallen. Een heleboel mensen roepen: 'Ga meer betalen!' Maar er wordt niet eens over geld gesproken want zover kom ik niet eens. Waar zijn alle mensen gebleven? Ik vraag het mij af."

Onbenut arbeidspotentieel

Uit cijfers van het UWV blijkt dat er nog niet eerder zoveel mensen aan het werk waren. Het aantal mensen met een WW-uitkering is laag en toch staan er duizenden vacatures open in de regio. "Het is niet zo dat er veel mensen langs de kant zitten op zoek naar een baan. Het aantal banen is gewoon heel hard toegenomen", zegt Jeroen Schuil, arbeidsmarktadviseur bij UWV.
Dat heeft te maken met de economische welvaart. Schuil: "Ik snap dat iedereen denkt: we lopen van crisis in crisis, hoezo welvaart? Maar de economie is wel degelijk aangetrokken en dat zie je."
Volgens Schuil is er nog wel wat te halen in het 'onbenut arbeidspotentieel'. Dat zijn mensen die thuis zitten of (te) weinig werken. Als die mensen meer zouden gaan werken, zou dat een groot deel oplossen, denkt Schuil. Maar dat moet wel passen binnen het bedrijf waar een werknemer meer wil werken. Bovendien moet het rendabel zijn om meer uren te gaan werken. In sommige gevallen verlies je dan bepaalde toeslagen. "En als iemand gaat werken dan zal diegene misschien meer kinderopvang nodig hebben en we hebben nu al tekort aan medewerkers in die sector."

Een lucratieve video

De video van Bikkers doet het intussen goed. Op LinkedIn is 'ie inmiddels 25.000 keer bekeken. "Heel Woerden roept nu: 'Ben je het echt of heb je een tweelingbroer?' Dus het is ingedaald in Woerden." Er zijn nu vier kandidaten in beeld, maar mensen kunnen nog steeds solliciteren, zegt Bikkers.
"Als ik de selectieronde door ben, is er geen weg terug. Dan ben je aangenomen en dan blijf je ook bij de club. We nemen niet iemand aan voor maar twee of drie maanden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.