Utrechters not amused: CNN noemt Domstad 'net buiten Amsterdam'

Utrecht Centraal
Utrecht Centraal © RTV Utrecht
Utrecht - Utrecht mag dan relatief dicht bij de hoofdstad liggen, maar dat het 'net buiten Amsterdam' ligt, zoals CNN het in een televisie-item duidt, doet de Domstedelingen geen goed. Op Twitter wordt dan ook kritisch gereageerd op de Amerikaanse zender. In het item, waarin uitleg wordt gegeven over fietsstad Utrecht, begint de voice-over met: 'In de stad Utrecht, net buiten Amsterdam...'
Hoewel de Domstad net iets meer dan 39 kilometer van 'die mooie stad' verwijderd is, en deze afstand voor de gemiddelde Amerikaan waarschijnlijk niets voorstelt, zijn Utrechters ontstemd dat CNN hun stad vergelijkt met voorsteden als Amstelveen en Diemen. "Utrecht is niet 'net buiten Amsterdam, het is duizend jaar ouder en Amsterdam ligt ten noorden van Utrecht", reageert iemand. Een tweede twittert laconiek: "Utrecht, de rustige buitenwijk van Amsterdam."
Een derde maakt de afstand inzichtelijk voor CNN en reageert op Twitter met een kaart waar de afstanden tussen Utrecht en Amsterdam duidelijk worden weergegeven. "Utrecht, just outside Amsterdam", reageert hij met een lachende emoji. Mogelijk een prima lesje Nederlandse reiscultuur voor de Amerikaanse journalisten bij CNN.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.