Wolfsen: "Voetbalwet ook in Terwijde"

UTRECHT - Als het aan burgemeester Wolfsen ligt, wordt de zogeheten voetbalwet ook ingezet in de Utrechtse wijk Terwijde. Daarmee kunnen burgemeesters gebiedsverboden en een meldingsplicht opleggen aan overlastplegers.
Een aantal bewoners van Terwijde heeft al tijden last van groepen jongeren. Een Marokkaans gezin en een homostel ontvluchtten de wijk zelfs. Volgens burgemeester Wolfsen is de groep overlastplegers nu goed in beeld en vinden er gesprekken plaats met de ouders.
Burgemeester Wolfsen heeft vorige week voor het eerst de wet Maatregelen Bestrijding Voetbalvandalisme en Ernstige Overlast (in de volksmond 'voetbalwet') ingezet. Dit om een 17-jarige jongen uit De Meern een groeps- en gebiedsverbod op te leggen.
Afgelopen zaterdagnacht bevond de overlastpleger zich toch weer in het voor hem verboden gebied en hield de politie hem aan. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt de jongen en zal de zaak aan de kinderrechter voorleggen.
De jongen, veelpleger en kopstuk van een overlastgevende jeugdgroep, veroorzaakte herhaaldelijk ernstige openbare ordeverstoringen. Het gebiedsverbod geldt voor drie maanden in de wijk waarin hij de overlast veroorzaakte.

Wolfsen: "Voetbalwet ook in Terwijde"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.