Verdachten met hockeystick en golfclub aangehouden bij 'homo-ontmoetingsplek' langs A1

Archieffoto.
Archieffoto. © Pixabay
Bunschoten - De politie heeft zaterdagavond twee mannen en een minderjarige jongen aangehouden op een carpoolplaats langs de A1 bij Bunschoten. De drie worden verdacht van poging tot zware mishandeling, ook hadden ze een hockeystick en golfclub in hun bezit.
De locatie langs de A1 staat bekend als homo-ontmoetingsplek. De politie vermoedt dat de drie geweld wilden gebruiken tegen bezoekers van deze plek.
De verdachten werden door agenten gezien die in een onopvallende auto op de carpoolplaats stonden. De drie liepen met een hockeystick door het struikgewas. Hierop besloten de agenten, die niet in politie-uniform waren, te kijken wat de mannen van plan waren.
Toen de mannen de agenten in het vizier kregen, liepen zij op de agenten af. Die maakten zich daarop meteen kenbaar en hielden de verdachten aan. Het gaat om een 20-jarige man uit Amersfoort, een 18-jarige man uit Lelystad en een minderjarige jongen.
In hun auto werd vervolgens ook nog een golfclub gevonden. De politie vermoedt dat het drietal de hockeystick en golfclub als slagwapen wilde gebruiken.
De twee mannen hebben de nacht doorgebracht op het bureau en zijn zondagmiddag na verhoor in overleg met de officier van justitie heengezonden, wegens gebrek aan bewijs. De minderjarige jongen is door de politie diezelfde avond nog thuisgebracht en is er een zorgmelding gemaakt bij Jeugdzorg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.