Kort nieuws: Fietser Woudenberg overlijdt na val

REGIO - In Woudenberg is een fietser overleden na een valpartij. De 69-jarige man uit Scherpenzeel ging maandagmorgen onderuit op de Oudenhorsterweg en bleef liggen. Ambulancepersoneel wilde hem reanimeren, maar het bleek al te laat.
* De Amersfoortse wijk Schuilenburg krijgt een geluidsscherm langs de A28. Buurtbewoners klagen al jaren over de herrie van verkeer op de snelweg die pal naast hun wijk ligt.
* Defensie heeft er een speeltje bij: een onbemand vliegtuigje van ruim een meter groot. Die kan bij militaire missies of bosbranden meekijken op de grond. Op de Leusderheide wordt er intensief getraind met het vliegtuig.
* In Driebergen is een fietser gewond geraakt bij een aanrijding. De 68-jarige man uit Bunnik fietste over de Sterkenburgerlaan toen een automobiliste uit Driebergen de man over het hoofd zag. Hij viel en liep een fikse hoofdwond op waarvoor hij naar het ziekenhuis moest.
* De gouden ring van koning Willem de derde komt naar Utrecht. Hij is niet alleen te zien maar ook te koop op de kunst- en antiekbeurs Artantique die volgende week zondag opent in de Jaarbeurs.
* De politie heeft in Veenendaal 5000 euro aan achterstallige boetes geïnd. Dat gebeurde met een speciale actie. Een 24-jarige Veenendaler moest nog 4000 euro aan boetes betalen en werd aangehouden.
* Het Utrechtse Galgenwaardstadion was dinsdag het toneel van een banenmarkt voor jongeren met een beperking. Op de markt konden leerlingen in het speciaal onderwijs in contact komen met mensen uit het bedrijfsleven.
* Het Diakonessenhuis in Utrecht en Zeist geeft voorlichting over de risico's van tekenbeten. Nu het weer warmer wordt en mensen veel buiten zijn, neemt de kans op tekenbeten toe. Het ziekenhuis wijst op de risico's, geeft preventietips, en laat zien hoe een teek weggehaald kan worden.
* In Bilthoven is een man opgepakt omdat hij een vuurwapen bij zich had. Hij zat in een busje op de Planetenbaan. Na een tip namen agenten poolshoogte en vonden een luchtdrukpistool bij de 32-jarige man uit Bilthoven.
* In Zeist zijn na een achtervolging twee bromfietsdieven aangehouden. Die sloegen op de vlucht nadat ze op de Laan van Vollenhoven werden betrapt. Een derde man die werd aangehouden, had niks met de zaak te maken. Het ging om een jogger die wilde helpen de dieven te pakken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.