Verlichting langs A1 bij Baarn staat al maanden dag en nacht aan: 'Zo zonde van de stroom'

© Caspar Huurdeman
Baarn - De verlichting langs de snelweg A1 bij Baarn brandt nu al een paar maanden ook overdag. Rijkswaterstaat kampt met een storing, waardoor de lampen niet op afstand uitgeschakeld kunnen worden.
Het was meerdere automobilisten al opgevallen en er is al meermaals over geklaagd. Ook Eduard Freeman valt het al weken op. Hij vist regelmatig langs de Eem, dichtbij de snelweg. "De eerste keer dacht ik: 'Tsja, ze doen de lampen wel vaker overdag aan.' Maar ze bleven maar aan. Ik vind het zo zonde van de stroom. Zeker nu we vanuit de overheid tips krijgen zoveel mogelijk energie te besparen."
© Caspar Huurdeman
Een woordvoerder van Rijkswaterstaat zegt het ook vervelend te vinden, zeker in tijden waarin we zuinig moeten zijn met energie. De lampen zouden mogelijk met de hand uitgeschakeld kunnen worden, maar dan moeten ze ook elke avond ook weer handmatig aangezet worden.
Voor de verkeersveiligheid kiest Rijkswaterstaat er daarom voor de lampen op dat gedeelte van de snelweg ook overdag te laten branden. Er wordt aan gewerkt, maar wanneer de storing verholpen is, kan de woordvoerder niet zeggen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.