Relatief rustige avond op Houtense kermis, wel vier jongeren opgepakt

© Koen Laureij
Houten - De avond op de Houtense kermis is relatief rustig verlopen. Ondanks dat er weer vuurwerk werd afgestoken, volgden er geen rellen. Wel zijn vier jongeren in de leeftijd 13 tot 17 jaar aangehouden, laat de politie weten. De jongeren zijn opgepakt voor onder meer opruiing en het bezit van vuurwerk/. Een van hen zou een afgebroken lawinepijl, een zwaar stuk vuurwerk, bij zich hebben gehad.
De kermis mocht vanavond niet tot 23.00 uur, maar tot 19.30 uur open blijven. Dat liet Gilbert Isabella, burgemeester van Houten, eerder vandaag weten. Daarnaast liet hij het gebied rondom de kermis als veiligheidsrisicogebied aanmerken. Op die manier kon de politie in dat gebied preventief fouilleren, iets wat ook vanavond meermaals gebeurde.

Raddraaiers

Bij de kermis braken zondagavond rellen uit. Jongeren gooiden met stenen en zwaar vuurwerk naar de politie. Burgemeester Isabella gaf aan met afschuw naar de beelden gekeken te hebben. Hij noemde de gebeurtenissen dan ook onacceptabel. "De kermis moet een plezierige bijeenkomst zijn. Het is altijd gezellig in Houten. We houden de kermis daarom nu ook open, want we willen het niet laten bederven door een stel raddraaiers."
De kermis in Houten blijft nog tot en met woensdag open. Eerder vandaag liet de politie weten getuigen te zoeken die gisteravond op de kermis waren en eventueel ongeregeldheden zagen. Vier jongens, tussen 13 en 17 jaar, werden na de rellen van zondagavond al aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.