Kampong wil dat OneLove-campagne hervat wordt: 'Gebrek aan moed van KNVB'

© Kampong
Utrecht - In een open brief haalt Kampong hard uit naar de KNVB vanwege het stopzetten van de OneLove-campagne, een statement voor diversiteit en tegen alle vormen van discriminatie. "We voelen ons in de steek gelaten en met ons vele voetballers in Nederland", schrijft Kyra Stefels, voorzitter van de voetbaltak van de Utrechtse omnivereniging. Kampong roept de bond op het besluit te heroverwegen.
De amateurclub, een van de grootste van Nederland, ziet een machocultuur in het mannenvoetbal waarin homoseksuele spelers zich niet veilig voelen omdat er nog altijd een taboe rust op "uit de kast komen". "Wij waren dan ook erg blij met de campagne." Des te teleurstellender vindt Kampong het terugkrabbelen van de KNVB na commotie over spelers die om geloofsredenen de OneLove-band weigerden te dragen. De bond vond dat te veel nadruk kwam te liggen op personen en niet op de boodschap.
Onbegrijpelijk en onacceptabel, vindt Kampong. "Het bespreekbaar maken van taboes vergt moed en een lange adem. Helaas moeten we constateren dat het de KNVB daaraan ontbreekt. Zo blijven we mijlenver verwijderd van een inclusieve cultuur op onze velden waarin iedereen zich thuis voelt. Dat kan én mag niet zo zijn."
Kampong wil dat OneLove zo snel mogelijk wordt hervat. De KNVB liet eerder weten dat de campagne komende maand wel zichtbaar is op het WK in Qatar. De eerstvolgende actie daarna is rond de internationale dag tegen racisme en discriminatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.