Ouwehands Dierenpark krijgt eerste koalaverblijf van Nederland

© Pixabay
Rhenen - Altijd al eens koala's in het echt willen zien, maar vind je Australië net wat te ver weg? Dan kun je binnenkort ook gewoon naar Rhenen. Ouwehands Dierenpark krijgt volgend jaar namelijk als eerste dierentuin in Nederland een koalaverblijf.
De koala is een kwetsbare diersoort die van nature in oost-Australië leeft. Dat land heeft de buideldieren zelfs als 'bedreigd' aangemerkt, nadat als gevolg van bosbranden en overstromingen in Australië het aantal koala's in het wild de afgelopen jaren snel is afgenomen.

Ambassadeur voor zichzelf

Om de diersoort voor uitsterven te behoeden, worden koala's daarom over heel de wereld in parken gehouden en daar gefokt. Dat is ook één van de redenen waarom Ouwehands de buidelberen nu naar Rhenen haalt. Het dierenpark heeft als missie om vooral dieren in het park te hebben die onderdeel zijn van het Europees fokprogramma voor het behoud van bedreigde diersoorten.
Tegelijkertijd worden de koala's ook ambassadeur. Niet van de Rhenense dierentuin, maar van hun soortgenoten in het wild. Op die manier kunnen bezoekers met eigen ogen zien hoe bijzonder de diersoort is en kunnen ze leren wat er nodig om de koala en zijn natuurlijke leefgebied te beschermen.

Na de zomer

Wie de koala's zelf wil gaan bekijken, zal nog wel even geduld moeten hebben. Ze worden namelijk na de zomer van volgend jaar verwacht. Hun verblijf moet tegen die tijd ook helemaal in orde zijn. Met de bouw daarvan wordt in januari gestart.
Hoeveel koala's er precies naar Rhenen komen, vermeldde de dierentuin nog niet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.