'Restaurant dat gesloten is vanwege illegaal gokken is Chinees restaurant Man Far'

© Pixabay
Utrecht - Het restaurant aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht dat is gesloten vanwege illegaal gokken is volgens het AD het Chinese restaurant Man Far. "Man Far bestaat al sinds 1968 en is voor veel Utrechters een begrip", zegt journalist en Utrechtliefhebber Ton van den Berg. Daarmee is er met de sluiting niet alleen een einde aan het illegaal gokken gekomen, maar betekent dit ook het eind van een tijdperk voor veel Utrechters die sinds jaar en dag eten bij het Chinese restaurant haalden.
Een woordvoerder van gemeente wil desgevraagd niet bevestigen dat het gesloten restaurant Man Far betreft.
Man Far zelf claimt op hun website het oudste Chinese restaurant van Utrecht te zijn. Van den Berg: "Als je Chinees hebt leren eten is dat vaak op de Amsterdamsestraatweg geweest. Ik weet nog dat als mijn opa zei dat we uit eten gingen, dit vanzelfsprekend bij Man Far was. Ergens anders gingen we niet heen, want die man kende geen andere restaurants. Het is een zaakje dat we allemaal wel kennen."
Na meer dan een halve eeuw blijkt nu dat het restaurant het zeer waarschijnlijk niet bij het serveren van eten alleen hield. Het AD meldt dat dit voor buurtbewoners en ondernemers uit de buurt geen verrassing is. Zij zouden al door hebben gehad dat Man Far er andere praktijken op nahield, bijvoorbeeld omdat zij na sluitingstijd nog mensen in en uit zagen lopen.

Amsterdamsestraatweg

Het is niet de eerste keer dat een zaak aan de Amsterdamsestraatweg zich bezig blijkt te houden met illegale praktijken. Zo werd in februari dit jaar een eigenaar van een telefoonwinkel aan de Amsterdamsestraatweg opgepakt op verdenking van witwassen en in 2018 moest een koffiehuis sluiten omdat er illegaal werd gegokt.
Zondag viel de politie het restaurant binnen, nadat er een tip binnenkwam dat er na sluitingstijd illegaal gegokt zou worden. Binnen troffen de agenten bijna dertig mensen aan en werd er een bedrag van 40.000 euro in beslag genomen. Naast de sluiting beraadt de gemeente Utrecht zich op verdere bestuurlijke maatregelen. "Op de uitkomsten daarvan lopen we nu niet vooruit", laat een woordvoerder weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.