Kort nieuws: Werensteijn (Trots) stapt uit raad

REGIO - Raadslid Paul Werensteijn van Trots stapt uit de Utrechtse gemeenteraad. Hij kan zijn werk als raadslid niet meer combineren met zijn werk en privéleven. Werensteijn wordt opgevolgd door de 23-jarige Rene Kuijper. Kuijper is de nummer vijf van de vorige verkiezingen en studeert Geschiedenis en Staatsinrichting.
* De gouden ring van koning Willem III komt naar Utrecht. Hij is niet alleen te zien, maar ook te koop op de kunst- en antiekbeurs Artantique, die volgende week zondag opent in de Jaarbeurs. Naast de ring uit 1870 zijn er ook een platinahanger van koningin Emma en een oliekrijttekening van Karel Appel te zien. Artantique is een beurs voor hedendaagse kunst, fotografie, juwelen en vintage design.
* Een lefgozer uit Zeist heeft daar de ruiten van het politiebureau ingegooid. Een agent was bezig met papierwerk toen plots een steen door de ruit kwam en rakelings langs de agent vloog. Die rende snel naar buiten en wist na wat zoeken een 31-jarige man uit Zeist op te pakken.
* In IJsselstein heeft de politie gisteravond jacht gemaakt op drie jongens die wilden inbreken. De jongens hielden zich verdacht op aan de achterkant van een flat aan de Noorwegenlaan. Toen de politie arriveerde, gingen de drie er snel vandoor. Eén van hen werd in een brandgang aangehouden. De andere twee wisten te ontsnappen.
* Drie autokrakers in de Utrechtse wijk Overvecht zijn gisteravond betrapt door getuigen. Het drietal ging er vervolgens vandoor richting de Cleopatradreef. De mannen vluchtten een flat in en werden daar op de zevende verdieping aangehouden.
* Zo'n 550 medewerkers van overheidsorganisatie Agentschap NL moeten vrezen voor hun baan. Het is nog niet duidelijk of er ook ontslagen gaan vallen bij de Utrechtse vestiging van de overheidsorganisatie die subsidieregelingen uitvoert.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.