Politie zoekt getuigen van twee zware mishandelingszaken in Amersfoort en Utrecht

© RTV Utrecht
Amersfoort/Utrecht - De politie is op zoek naar getuigen van twee zware mishandelingen die afgelopen weekend plaatsvonden. Zaterdagnacht werd een man in Amersfoort in elkaar geslagen. Daarbij verloor hij een tand en liep hij botbreuken in zijn gezicht en een hersenschudding op. In Utrecht was het een nacht later raak: zondagnacht werd een man geschopt en geslagen nadat hij een groepje aansprak die vuurwerk op hem leek te gooien. Hij liep hierbij ook zware verwondingen op.
In Amersfoort reed het slachtoffer iets voor enen op zijn scooter op de Patriciërslaan in Amersfoort, ter hoogte van de straat De Vergulde Wagen. De man werd plotseling door twee jongens, die ook op een scooter reden, in elkaar geslagen. Hij kreeg hierbij harde vuistslagen in zijn gezicht. Een omstander greep in en de verdachten gingen ervandoor in de richting van de Poortersdreef. Volgens de politie had het veel erger kunnen aflopen als de omstander niet had ingegrepen.
De vermoedelijke daders zijn rond de 17 á 18 jaar oud en hebben een lichte huidskleur. Het volledige signalement staat op de website van de politie.

Utrecht

De mishandeling in Utrecht vond rond 22:30 plaats op de Kanaalstraat ter hoogte van kruising Bantamstraat/Palembangstraat. Een passerende groep jongeren steekt zwaar vuurwerk af en er lijkt gericht gegooid te worden naar het slachtoffer. Op het moment dat hij er iets van zegt wordt hij door het groepje aangevallen en in zijn gezicht geslagen en geschopt. Hierdoor liep hij verschillende botbreuken in zijn gezicht op en mogelijk ook in zijn hand.
Na de mishandeling zouden de jongeren zijn weggerend van de Palembangstraat richting de Rickbeekstraat. De politie vermoedt dat er zes tot acht jongeren bij de mishandeling betrokken waren. Van drie is er een signalement bekend, het gaat om drie mannen tussen de 16 en 19 jaar oud met een licht getinte huidskleur. De uitgebreidere signalementen zijn ook door de politie verspreid.

Getuigen gezocht

De politie onderzoekt de zaken en vraagt aan getuigen om zich te melden. Ook camerabeelden ontvangt de politie graag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.