Utrechtse voetballer El Yaakoubi wint internationale prijs voor activisme

© RTV Utrecht / Iris Tasseron
Utrecht - Excelsior-aanvoerder Redouan El Yaakoubi is door de FIFPRO, de internationale vakbond voor voetballers, uitgeroepen tot winnaar van de award voor Player Activism. Hij krijgt de prijs voor zijn werk voor Stichting Durf te Dromen. De stichting wil kinderen in Utrecht Overvecht meer kansen geven.
De voetballer komt zelf uit de Utrechtse wijk. Hij ging als één van de weinige kinderen in Overvecht naar het Christelijk Gymnasium, samen met een vriend die ook in de wijk woont. Hij wil dat doel ook voor andere kinderen mogelijk maken. "Er is heel veel talent en er is heel veel mogelijk in het leven en daar moet je hard voor werken", zei hij eerder tegen RTV Utrecht.
Mede daarom richtte hij de stichting op. Stichting Durf te Dromen geeft kinderen uit Overvecht ondersteuning bij hun persoonlijke ontwikkeling en op school. Voor zijn goede werk werd hij naar voren geschoven door de Nederlandse spelersvakbond.
Twee weken geleden was er nog veel commotie rondom El Yaakoubi. De speler weigerde in de uitwedstrijd tegen Ajax een regenboogband te dragen, maar koos voor een band met daarop drie keer het woord 'Respect'. "Ik vind respect voor iedereen belangrijk", zei hij voor de camera van ESPN. "Ook voor mensen die er net iets anders tegenaan kijken. We moeten respect hebben voor elkaars normen en waarden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.