Opnieuw steekincident onder bollendak Utrecht Centraal, verdachte aangehouden

© Koen Laureij
Utrecht - Onder het zogeheten bollendak bij Utrecht Centraal is zaterdagavond een 19-jarige man uit De Bilt neergestoken. Het slachtoffer raakte gewond, maar was wel aanspreekbaar. Vrij snel daarna werd een 42-jarige man uit Gouda aangehouden. Die zit nog steeds vast.
De steekpartij werd iets voor 23.15 uur gemeld. De gewonde werd overgebracht naar het ziekenhuis. Wat er zich precies heeft voorgevallen wordt onderzocht.

Incidenten bollendak

Het stationsplein onder het bollendak bij Utrecht Centraal is vaker het toneel van incidenten en ernstige overlast. Los van steekincidenten, zijn ook vechtpartijen, intimidatie, zakkenrollerij en winkeldiefstallen onderdeel van de overlast. Burgemeester Dijksma liet in september weten dat het om een gemengde groep mensen gaat; zogeheten veiligelanders (asielzoekers die geen recht hebben op een status in Nederland), voormalig arbeidsmigranten en Utrechters met een verslaving.
Om de overlast tegen te gaan is het gebied rondom het bollendak aangewezen als verblijfsontzeggingsgebied. Daarnaast is er ook meer toezicht en handhaving aangekondigd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.