Burgemeester sluit laatste woning in groot Amerongs drugsonderzoek

Drugshond zoekt naar drugs in auto verdachten.
Drugshond zoekt naar drugs in auto verdachten. © Politie
Amerongen - Met de sluiting van een woning aan de Burgemeester H. Spruytlaan in Amerongen is een omvangrijk drugsonderzoek afgerond.
Na anonieme tips kwam de politie mei dit jaar een lokale bende op het spoor die zich bezighield met georganiseerde handel in verdovende middelen. In drie woningen in Amerongen werden grote hoeveelheden drugs gevonden. De politie hield meerdere verdachten aan.
Twee panden werden afgelopen zomer al gesloten, maar de sluiting van de woning aan de Burgemeester H. Spruytlaan liet op zich wachten door een bezwaarprocedure. Nu is het toch zover: met ingang van vandaag gaat het huis op slot voor een periode van drie maanden.
"Vanzelfsprekend had ik een sneller handelen voor ogen", reageert burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. "Maar dit soort besluiten worden niet lichtzinnig genomen en hebben onmiskenbaar verstrekkende gevolgen. Toch ben en blijf ik van mening dat deze maatregel, mede gelet op de ernst van de situatie, strikt noodzakelijk en evenredig is. Ik ben daardoor blij dat mijn besluit uitvoerig getoetst is door een voorlopige voorzieningenrechter en de commissie bezwaarschriften én stand heeft gehouden."

Trots en dankbaar

Naafs is opgetogen dat weer is aangetoond dat het (anoniem) melden van ondermijnende criminaliteit niet zinloos is. "In dit geval heeft het geresulteerd in een grootschalig onderzoek naar serieuze vormen van ondermijnende criminaliteit die een concrete bedreiging vormen voor de openbare orde en de leefomgeving. Bijzonder is dat het politieonderzoek vrijwel in zijn geheel is uitgevoerd met lokale politiecapaciteit. Van wijkagenten tot aan specialisten en ondersteunend personeel. Ik ben daar trots op en uitermate dankbaar voor."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.