Politie gaat uit van ontvoering Melisa (11) uit Soest, meisje zou met vader onderweg zijn naar Turkije

© Caspar Huurdeman
Soest - UPDATE: het vermiste meisje is terecht. Ze is teruggevonden in Bulgarije, haar vader is aangehouden. Je leest er meer over hier in ons meest recente bericht.
Het 11-jarige meisje dat sinds gistermiddag wordt vermist in Soest is waarschijnlijk ontvoerd door haar vader. De politie zegt daar nu "sterke aanwijzingen" voor te hebben, onder meer door getuigenverklaringen. Het vermoeden is dat het meisje, Melisa, door haar vader in een auto is meegenomen en dat de twee onderweg zijn naar Turkije.
De moeder van Melisa had al gezegd dat de vader hun dochter ontvoerd had en mogelijk onderweg was naar Turkije. De politie wilde in eerste instantie niet spreken van een ontvoering. "We weten niet of ze tegen haar wil is meegenomen, want we waren er niet bij. Ook hebben we te maken met de privacy van het meisje en haar familie", zei een woordvoerder eerder vandaag. Al gaf de politie toen al wel aan dat er zorgen waren. "Kijk, in een normale situatie mag een vader met zijn dochter op stap, maar we gaan als politie niet op zoek als er sprake is van een normale situatie dus er speelt wel een en ander."
Inmiddels wordt dus wel gesproken van een ontvoering. De politie heeft foto's van het meisje gepubliceerd en roept mensen op uit te kijken naar haar en de politie te bellen als ze gezien wordt. Ook is een signalement van de vader bekendgemaakt: hij is 46 jaar oud, 1 meter 80 lang en heeft een mager postuur. Volgens de politie heeft hij verder zwart haar, zware wenkbrauwen, bruine ogen en een klein spleetje tussen zijn voortanden.
Het meisje en haar vader staan internationaal gesignaleerd. Dat betekent dat hun gegevens en foto's in allerlei systemen staan en dat er op bijvoorbeeld de luchthaven en stations naar ze wordt uitgekeken.
Er is geen Amber Alert verstuurd vanwege de vermissing. Volgens de politie had dat ermee te maken dat er eerder goede hoop was dat het meisje getraceerd zou worden. "We hebben goede hoop dat dat gaat lukken", zei een woordvoerder eerder vandaag. "Als we echt signalen hadden dat ze in levensgevaar was hadden we er meteen een Amber Alert uitgedaan. Vooralsnog is er geen sprake van dat dit alsnog nodig is."

Fiets gevonden

Het meisje fietste gistermiddag naar haar hockeyclub MHC Soest. Rond 18.30 uur verspreidde de politie een Burgernet-bericht omdat ze niet was aangekomen. Het meisje droeg de groen-witte hockeykleding van haar club en had een hockeystick bij zich. Ze heeft een slank postuur, lang donkerblond haar en een grote bril. Ze reed op een fiets met een korf voorop. De fiets is gevonden en stond gestald.
Afgelopen nacht ging de zoektocht door en werd onder meer met een helikopter tussen Soest en Baarn gevlogen. Ook de hockeyclub van het meisje schrijft op de eigen website over de vermissing en roept mensen 112 te bellen als ze meer informatie hebben. “We wachten verdere berichtgeving van de politie (ook mbt hulp bij het zoeken) af. Heel veel sterkte voor de betrokkenen, we hopen met elkaar dat ze gauw terecht is”, schrijft de club.
Mensen die het meisje gezien denken te hebben, wordt gevraagd om 112 te bellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.