Huizenprijs provincie Utrecht flink gedaald

UTRECHT - De huizenprijzen in de provincie Utrecht zijn sterker gedaald dan het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM.
De gemiddelde huizenprijs ging vergeleken met vorig jaar met 3,8 procent omlaag. Het aantal verkochte huizen in de provincie Utrecht daalde met 9 procent ten opzichte van 2010.
Ook landelijk holt de woningmarkt achteruit. De NVM spreekt van een van de slechtste kwartalen sinds het dieptepunt van de economische crisis.

ZORGWEKKEND

De gemiddelde prijs van verkochte woningen lag met 227.000 euro 1 procent lager dan het voorgaande kwartaal. Het eerste kwartaal scoort normaal gesproken circa 7,7 procent lager dan het vierde kwartaal van het jaar daarvoor. Het afgelopen kwartaal dook daar met 14,3 procent minder transacties fors onder. Dit is mede het gevolg van het relatief goede laatste kwartaal van 2010, maar niettemin zorgwekkend, stelt de NVM.

FUNDA

NVM-voorzitter Ger Hukker: "Terwijl de economie weer aantrekt, blijven consumenten op de woningmarkt afwachtend. Aan bijvoorbeeld de bezoekersaantallen op Funda zien we dat de verhuisbehoefte groot is, maar dat kopers uiteindelijk de stap toch niet durven te zetten. We zullen het vertrouwen van de consument moeten herwinnen. Dat is een uitdaging voor alle partijen op de woningmarkt, zowel overheid als bedrijfsleven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.