Licht in kantoor Belastingdienst kan al weken niet uit, tot ergernis van buurt: 'Kan krant lezen in bed'

© Joris Eisenburger
Utrecht - Joris Eisenburger uit Utrecht hoeft al weken niet te zoeken naar het lichtknopje als ie 's nachts naar de wc wil. Dankzij een technisch probleem kunnen de lampen van zijn overburen - het kantoor van de Belastingdienst in Utrecht - niet meer uit. De bewoners van het appartementencomplex van Joris hebben het daardoor al tijden niet meer donker zien worden. “Al een maand staan de felle lichten van het kantoorpand dag en nacht aan.”
De Utrechter woont aan de Graadt van Roggenweg en verbaasde zich al een tijd over de lampen die elke nacht bleven branden bij het kantoor aan de andere kant van de weg. Een wereldprobleem is het natuurlijk niet, maar wel zonde, zeker in deze tijden van hoge energieprijzen.
In eerste instantie dacht Joris dat het te maken had met werkzaamheden. Al maanden wordt het pand opgeknapt en onder meer de hal verbouwd. “Schijnbaar werkten ze ook wel eens door tot 01.00 uur ’s nachts”, werd hem verteld. Hij is al meermaals aan de deur geweest, maar werd steeds van het kastje naar de muur gestuurd. De derde keer kreeg hij iemand van de receptie te spreken. Die wist te vertellen dat de lampen niet uit kunnen door een storing. En de elektriciteit kan ’s nachts niet worden uitgezet vanwege het brandalarm.

Buurtbewoners ervaren overlast

Hij baalt er flink van, want hij en andere buurtbewoners ervaren overlast voor het felle licht. “Ik heb witte katoenen gordijnen en ’s avonds en ’s nachts schijnen die lampen daar dwars doorheen.” Ook andere buurtbewoners hebben al geklaagd, vertelde de receptionist hem toen hij navraag ging doen. “Het klopt niet en het stoort me gewoon.”
Er zijn natuurlijk erger dingen, dat snapt hij ook, maar de Eisenburger vindt dat het nu maar eens afgelopen moet zijn. Gênant noemt hij het. “Het zou deze week opgelost zijn, maar dat is nog steeds niet zo.” Hij checkt het even vanuit zijn raam. Het belooft geen donkere nacht voor hem te worden. “Nee, ook nu overdag staan de lampen nog aan.”

Lange levertijden

Het Rijksvastgoedbedrijf en de Belastingdienst laten weten dat het verhaal klopt. Het gaat om een technische storing en daarom kunnen de lampen niet uit. “We vinden het heel vervelend dat buurtbewoners last hebben van het licht”, benadrukken beide organisaties. “We werken aan een oplossing en we streven ernaar om het voor dit weekend op te lossen.” De woordvoerder benadrukt dat het probleem pas opgelost kan worden als er materialen worden geleverd en die levertijden zijn momenteel erg lang. Dat verklaart ook waarom het al een paar weken duurt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.