Nieuwegeinse man (25) opgepakt voor drugshandel en witwassen

Archieffoto.
Archieffoto. © Tobias Bos
Nieuwegein - Een 25-jarige man uit Nieuwegein is maandagavond opgepakt op verdenking van onder meer drugshandel en witwassen. Nadat hij was gearresteerd, heeft de politie zijn woning aan de Wielewaal in Nieuwegein onderzocht. Daarbij is een groot aantal telefoons in beslag genomen.
De politie kreeg de man in het vizier in een lopend onderzoek naar drugscriminaliteit in Nieuwegein. Hij is gisteren voorgeleid en blijft voorlopig vastzitten.
Drugscriminaliteit vormt volgens de politie een groot probleem in Nederland. Met name jongeren worden aangetrokken door het geld en de status die bij de drugshandel horen en worden zo de criminaliteit ingezogen. De aangehouden man zou volgens de politie zo'n negatief rolmodel kunnen zijn voor jonge mensen.
Ook burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein vindt de ontwikkelingen rondom de drugshandel verontrustend. "Ik maak mij ernstig zorgen over de risico’s die Nieuwegeinse jongeren lopen om in aanraking te komen met zware criminaliteit rondom de drugshandel. Niet alleen voor de jongeren en hun families, het geldt ook voor onze hele Nieuwegeinse samenleving."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.