Moeder van ontvoerde Melisa (11) onderweg naar Bulgarije om haar dochter te zien

© Pixabay
Soest - De 11-jarige Melisa uit Soest, die deze week door haar vader werd ontvoerd, wordt vandaag in Bulgarije herenigd met haar moeder. Op dit moment is de moeder onderweg naar de stad Sofia. "Ik ga haar zien vandaag", zegt moeder Jorica stellig.
Als we haar spreken, zit Jorica op de luchthaven in Wenen. Er is een aansluitende vlucht gemist, waardoor de reis daar nu even tot stilstand is gekomen. "Het gaat niet zo soepeltjes. We zijn moe en we willen door, maar we moeten wachten", vertelt ze zakelijk, maar duidelijk gespannen.
Dinsdagmiddag was Melisa onderweg naar hockey toen ze door haar vader werd meegenomen. Er volgde een grote zoekactie en luchthavens en grensposten werden opgeroepen uit te kijken naar de twee. Woensdagavond laat werd Melisa met haar vader in Bulgarije aangetroffen in een auto. De politie vermoedt dat ze onderweg waren naar Turkije, de vader heeft de Turkse nationaliteit.
De opluchting dat het meisje gevonden was, was groot. Maar voor moeder Jorica zijn de zorgen nog niet voorbij. "Ik heb haar niet gesproken. Ik weet niet waar ze is. Het enige wat ik weet is dat ze daar alleen is met alleen maar Bulgaren om haar heen. Het is een meisje dat veel meegemaakt heeft. Dus ja, ik maak me zorgen. Nog steeds."
En hoewel ze vandaag haar dochter dus nog in haar armen zal sluiten, is verder nog veel onduidelijk. "We hopen dat we niet weer uit elkaar gehaald worden maar we weten het niet. Het is heel procedureel allemaal en we moeten veel hoepels door." Toch is ze vastberaden: "We komen terug. Maar wanneer dat weten we niet."
De moeder hoopt haar dochter snel mee naar huis te nemen zodat de rust kan wederkeren. Voor het hele gezin, maar uiteraard vooral voor Melisa zelf. "We zijn naar buiten getreden omdat we dachten dat dat ons zou helpen om haar te vinden. Maar als ze straks thuis is heeft zij haar vrijheid en privacy nodig."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.