Soest heeft weer een vaste gemeentesecretaris

Leontine Vermond, gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Soest.
Leontine Vermond, gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Soest. © RTV Utrecht / Joost Danvers
Soest - Gemeentesecretaris Leontine Vermond van Soest heeft een vaste aanstelling gekregen. Ze werd begin dit jaar tijdelijk benoemd, nadat de vorige gemeentesecretaris was opgestapt.
De gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente is de hoogste ambtenaar van Soest. Als hoofd van de ambtelijke organisatie geeft ze met het managementteam leiding aan alle medewerkers in het gemeentehuis en vormt ze de verbinding tussen burgemeester & wethouders en de ambtenaren.
Leontine Vermond is de opvolger van Koen van Veen. Die vervulde de functie twee jaar en vertrok op 1 januari. Vermond werd aanvankelijk waarnemend gemeentesecretaris tot het nieuwe college van b&w een vaste vervanger zou vinden. Ze had in de jaren daarvoor al een leidinggevende functie bij de gemeente.
Burgemeester, wethouders en ambtenaren zijn erg over haar te spreken, en ook Vermond zelf wil graag verder. Ze mag de functie houden, en dat werd deze week ook in de gemeenteraad van Soest met applaus en bloemen gevierd. Het college zegt dat een vaste gemeentesecretaris goed is voor de continuïteit en stabiliteit van de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.