Ontvoerde Melisa (11) weer met moeder terug in Nederland: 'We zijn moe, maar blij'

© ANP
Soest/Sofia - Het meisje uit Soest dat deze week door haar vader naar Turkije werd meegenomen is in Bulgarije herenigd met haar moeder. Inmiddels zijn de twee weer in Nederland. Dat meldt de Telegraaf. Volgens de krant konden ze elkaar vrijdagmiddag weer in de armen sluiten en kwamen ze zaterdagavond aan op Schiphol. "We zijn moe, maar heel erg blij", zegt moeder Jorica tegen de krant.
De 11-jarige Melisa werd dinsdag plotseling vermist. Ze was onderweg naar hockeytraining en kwam daar nooit aan. Haar hevig ongeruste moeder vermoedde direct dat haar ex-man hun dochter had meegenomen. Woensdagavond wist de Bulgaarse politie de man, die een Turks paspoort heeft, op te sporen en in te sluiten. Nederland heeft om zijn uitlevering gevraagd. Hij wordt verdacht van ontvoering. Melisa werd opgevangen door Bulgaarse hulpverleningsinstanties.
Volgens de moeder gaat het naar omstandigheden goed met het meisje. De Telegraaf schrijft dat Jorica en Melisa zaterdagmorgen samen door de straten van hoofdstad Sofia hebben gewandeld. Het gezin heeft op dit moment vooral behoefte aan rust. "Er is een mix van geluk en boosheid", zegt Jorica tegen de krant. "Ik ga nu even niet te veel vertellen. Alle aandacht moet naar Melisa. Die moet echt even bijkomen, net als wij allemaal. Wij willen en moeten echt even tijd aan elkaar geven."
Melisa geeft aan dat ze hoopt dat alle foto's van haar die tijdens haar vermissing zijn verspreid zo snel mogelijk offline worden gehaald. De politie deed die oproep ook toen het meisje in goede gezondheid was aangetroffen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.