Utrechtse Corine van Dun verkozen tot Mrs. Senior Pride

© Corine van Dun / D66 Utrecht
Utrecht - Corine van Dun (69) uit Utrecht is tijdens Nationale Roze Ouderen dag verkozen tot Mrs. Senior Pride 2022. Stichting Roze 50+ verkoos Van Dun wegens haar strijd voor een toegankelijke transgenderwet en noemt haar een rolmodel voor veel transgender-personen.
Van Dun werd in 2018 namens D66 raadslid in Utrecht. Ze was daarmee samen met Sophie Schers van GroenLinks het eerste transgender raadslid in de gemeente Utrecht. Daarnaast was Van Dun voorzitter van Transgender Netwerk Nederland. In die rol zette ze zich in voor de transgenderwet, zodat transgender-personen niet langer verplicht werden tot medische ingrepen (zoals sterilisatie) voordat zij hun geslacht op officiële documenten mochten laten veranderen.
Voorzitter van Stichting Roze50+ Tanja Ineke is trots op Van Dun. "Het belang van het werk van Roze 50+ voor lhbti+ senioren uit zich misschien nog wel het meest in de tomeloze inzet van onze vrijwilligers."
Joop Schermer uit Heiloo werd verkozen tot Mr. Senior Pride 2022. Hij zette zich jarenlang in voor de acceptatie van lhbti'ers en geeft voorlichting en advies van zorg- en welzijnsinstellingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.