Waterleidingen in Loenen en Breukelen begeven het tijdens onderhoud, aantal huizen zonder water

© RTV Utrecht
Loenen /Breukelen - Door een leidingbreuk hebben verschillende huizen in zowel Loenen aan de Vecht als in Breukelen gisteren en vandaag zonder water gezeten. In Breukelen komt ook nu in zestien huishoudens nog geen water uit de kraan. Waterbedrijf Vitens verwacht het probleem aan het einde van de middag te hebben opgelost.
In beide dorpen sprong een leiding op meerdere plekken tijdens gepland onderhoud. Daarvoor moest het water worden omgeleid, wat voor drukverschillen kan zorgen. "Daar konden de reserveleidingen waar het water nu doorheen moest, minder goed tegen", laat een woordvoerder van Vitens weten.

Water buiten de deur gehouden

In Loenen begaf de leiding het daardoor gisteravond rond 20.15 uur op drie plaatsen, waardoor bij huishoudens in de Driehovenlaan en het Graaf Florishof in ieder geval tot vanochtend geen of minder water uit de kraan kwam. Om hoeveel huishoudens het in Loenen ging en of ook andere straten er last van hadden, kon Vitens nog niet zeggen.
Ook stond de straten enige tijd onder water. Om 11.00 uur heeft de brandweer de leiding daarom ontkoppeld, zodat er geen nieuw water meer bij kwam. Volgens Vitens is het gelukt om het water bij iedereen buiten de de deur te houden.

Straten afgesloten

In Breukelen ging het iets later op dezelfde manier mis. De leiding brak daar op op twee plaatsen, op de Karel Doormanweg en de Gerard Splinter van Ruwiellaan. Ten minste 25 huizen zaten daar zonder water, inmiddels zijn dat er volgens het waterbedrijf nog 16.
De leidingen in allebei de dorpen worden nu vervangen, waardoor de betreffende straten nog even zijn afgesloten. Ook dat moet aan het einde van de middag zijn afgerond, aldus Vitens.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.