Tijdelijk opnamestop bij SAVE Jeugdbescherming in Houten

© RTV Utrecht
Houten - Save Jeugdbescherming in Houten helpt tijdelijk geen nieuwe jongeren meer. Doordat er recent minder vraag was naar de diensten, is de organisatie gekrompen. Vlak daarna namen drie medewerkers vlak na elkaar ontslag omdat ze ergens anders een baan vonden, waardoor de organisatie nu in de problemen zit.
In een raadsinformatiebrief van de gemeente Houten laten burgemeester en wethouders weten begrip te hebben voor de situatie op de arbeidsmarkt, maar noemen ze de opnamestop 'uitermate onplezierig'. Door de opnamestop komt er een extra claim op de inzet van het Sociaal Team Houten, en dat is volgens de gemeente ongewenst.

Als er zorgen zijn over de veiligheid van een kind of als er sprake is van huiselijk geweld dan komt Samen Veilig Midden-Nederland (SVMN) in beeld. SAVE Jeugdbescherming en Veilig Thuis zijn daarbij de twee primaire diensten. SAVE biedt vrijwillige preventieve jeugdbescherming aan gezinnen.

Verder zegt het college verrast te zijn door de opnamestop en te betreuren dat ze niet tijdig zijn geïnformeerd. "Wij kopen zorg in bij deze organisatie en als dat niet geleverd wordt, is dat buitengewoon jammer. Het gaat om het welzijn van onze kinderen", laat raadslid Pascal Ooms (SGP) weten.
"Dit was al in september duidelijk, en wij worden in november pas geïnformeerd. Dat vind ik merkwaardig. We worden nu met een feit geconfronteerd waar we niks meer mee kunnen", aldus Ooms. Bovendien vraagt het raadslid zich af hoe weerbaar de organisatie is als het ontslag van drie werknemers betekent dat er een opnamestop komt, en hier vragen over te zullen gaan stellen. Het college wil graag in overleg met SAVE.
Door de tijdelijke opnamestop kunnen tien jongeren niet worden geholpen. De opnamestop duurt waarschijnlijk tot 1 december.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.