Illegaal bordeel Driebergen zorgt voor stroom aan bezoekers: burgemeester sluit pand

© Google streetview
Driebergen-Rijsenburg - Burgemeester Naafs van Utrechtse Heuvelrug heeft per direct een woning aan de Groenhoek in Driebergen-Rijsenburg gesloten, omdat er illegale prostitutie plaatsvond. Gisteravond werden er twee prostituees en een klant op heterdaad betrapt.
Toezichthouders van de gemeente namen een kijkje in de woning na meerdere meldingen over overlast door "een grote stroom aan bezoekers". De handhavers vonden er, naast de prostituees en de klant, twee slaapkamers die ingericht waren om klanten te ontvangen. Het gedrag van de prostituees en de klanten zorgde volgens de gemeente al enige tijd voor "een structurele en ernstige verstoring van de openbare orde"
Burgemeester Naafs zegt dat illegale prostitutie in woningen ernstige overlast geeft in woonwijken. Het tast volgens hem de leefbaarheid aan. "Ik weiger dat te accepteren. Vrouwen kunnen slachtoffer worden van mensenhandel. Wij hebben hier nadrukkelijk aandacht voor. Ik sluit aanvullende maatregelen op basis van het nog lopende onderzoek niet uit."
De woning aan de Groenhoek is voorlopig voor twee weken gesloten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.