Militairen in kazernes Doorn en Amersfoort opgepakt vanwege harddrugs

© RTV Utrecht
Amersfoort/Doorn - Negen militairen en een oud-militair zijn vanochtend aangehouden voor het in bezit hebben en het verstrekken van harddrugs. Zij werden onder meer gearresteerd op kazernes in Doorn en Amersfoort. Dat laat de Koninklijke Marechaussee weten.
De zaak kwam eerder dit jaar aan het rollen nadat een militair op een festival werd betrapt op het gebruik van drugs. Rechercheurs van de Marechaussee hebben vervolgens zijn telefoon uitgelezen en kregen daardoor meerdere militaire verdachten in beeld. Eén van hen is inmiddels niet meer in dienst bij defensie.
De Marechaussee benadrukt dat de strafbare feiten hebben plaatsgevonden in de privétijd van de militairen. Naast de kazernes in Doorn en Amersfoort, werden er ook aanhoudingen verricht op de kazernes in Hilversum, Oirschot en Schaarsbergen. Daarnaast werd er een militair tijdens een oefening in Duitsland aangehouden.
De Marechaussee heeft de legeringskamers en voertuigen van de verdachten onderzocht, onder meer met behulp van een drugshond. Welke soort en hoeveel drugs daarbij zijn aangetroffen, laat de Marechaussee niet weten.
Het onderzoek wordt nu voortgezet onder leiding van het Openbaar Ministerie in Arnhem. Nog meer aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.