Kort nieuws: Jonge autodieven in Zeist gepakt

REGIO - Politieagenten in Zeist hebben twee piepjonge autokrakers opgepakt. De jongens van 13 en 15 jaar hadden gisteren ingebroken in een auto aan de Nijenheim.
* Ab Breeschoten uit Renswoude is dit weekend benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding omdat hij zich al bijna 60 jaar heeft ingezet voor de Renswoudse Harmonievereniging Ons Genoegen.
* Een 44-jarige Leusdenaar is zijn rijbewijs kwijtgeraakt, omdat hij gisteren in de Uithof in Utrecht een gevaar voor zijn omgeving vormde. Hij reed stomdronken door het universiteitscentrum en haalde daarbij snelheden tot 100 kilometer per uur.
* In Amersfoort is een bejaarde vrouw van haar tas beroofd. De 82-jarige vrouw liep op de Randenbroekerweg toen een licht getinte, kalende man de tas uit haar handen trok. Behalve de man met zijn zwarte jas en zwarte fiets zoekt de politie getuigen.
* De VVD in Leusden wil opheldering over de verkeersregelinstallaties. Door de lichten op de Groene Zoom, Noorderinslag en Randweg beter op elkaar af te stemmen, wordt de situatie veiliger volgens de liberalen.
* Na een achtervolging door het Utrechtse Museumkwartier heeft de politie een inbreker opgepakt. De man had het gemunt op een woning aan de Zuilenstraat. Twee agenten hielden hem aan in de Lange Nieuwstraat, maar de man wist te ontsnappen. Na een achtervolging werd de man op de Nieuwegracht opgepakt.
* Een hardrijder in Breukelen is zijn rijbewijs voorlopig kwijt. De automobilist reed 180 op de A2 waar je maar 100 mag rijden.
* In Utrecht zijn twee tieners aangehouden voor inbraak. Ze werden bij een bedrijf aan de Winthontlaan op heterdaad betrapt via cameratoezicht. Binnen enkele minuten werd het duo in de boeien geslagen.
* Het gaat stukken beter met de autoverkoop dan gedacht. Brancheorganisaties RAI en Bovag in Bunnik hebben hun verwachting voor 2011 naar boven bijgesteld. Naar verwachting gaan er 550.000 auto's verkocht worden. Eerder gingen de organisaties uit van 480.000 voertuigen.
* Op het Plein in Houten heeft een man de voorruit van een auto vernield. Een aantal mensen zag de dader wegrennen richting de Prins Berhardweg waar hij op een fiets stapte en wegreed. Het gaat volgens de getuigen om een lichtgetinte man van rond de 20 jaar. De politie zoekt getuigen.
* De politie in Woerden is op zoek naar getuigen van een diefstal en brandstichting. Dat gebeurde vrijdagmiddag in een winkel aan de Groenendaal. Er zijn twee jongens gezien die allebei een spijkerbroek en gympen droegen.
* In Amersfoort heeft het gebruik van een lokfiets tot de aanhouding van een dief geleid. De 32-jarige man nam op het Stationsplein de politiefiets mee uit het rek. Zo werd hij snel achterhaald door de politie. De man kreeg een boete.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.