Vrouw daagt Utrechts ziekenhuis voor de rechter vanwege verkeerde diagnose

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
Breukelen - In de Utrechtse rechtbank staan vanochtend een 56-jarige vrouw uit Breukelen en het St. Antonius Ziekenhuis tegenover elkaar. De vrouw heeft een kort geding aangespannen omdat ze ervan overtuigd is dat het ziekenhuis een verkeerde diagnose heeft gesteld, waardoor ze binnenkort zal komen te overlijden.
Sylvia van der Veen ontdekte in 2015 een knobbeltje op haar borst. In het St. Antonius Ziekenhuis concludeerde een arts destijds dat het geen kanker was. Een aantal jaren later bleek bij een bevolkingsonderzoek dat dit wel degelijk het geval was en dat de kanker inmiddels was uitgezaaid. Deskundigen uitten eerder ook al kritiek op de handelwijze van het ziekenhuis.
Het St. Antonius wil niet inhoudelijk op de kwestie ingaan vanwege het medisch beroepsgeheim. "Bovendien vinden we de media niet de plaats om inhoudelijk op een kwestie als deze in te gaan." Het ziekenhuis laat wel weten 'enorm mee te leven' met de vrouw en haar naasten. "De situatie waarin zij zich bevinden is bijzonder verdrietig. Dat emoties daarbij hoog oplopen begrijpen we goed."
Na een jarenlange strijd zullen beide partijen vandaag voor de rechter hun verhaal doen. Sylvia kan en wil zich er niet bij neerleggen en is op zoek naar gerechtigheid en een welgemeend excuus. Ze hoopt dat het ziekenhuis haar werkwijze gaat veranderen om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.
Het kort geding dient vanochtend om 09.00 uur. RTV Utrecht is aanwezig om verslag te doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.