Winter komt eraan: komend weekend kans op sneeuw

© Riks Ozinga
Provincie Utrecht - De winter staat nu echt voor de deur. Niet alleen daalt komend weekend de temperatuur fors, ook is er in onze provincie kans op sneeuw.
RTV Utrecht-weervrouw Grieta Spannenburg sluit niet uit dat komend weekend in Nederland de eerste vlokken vallen. "Het zou best kunnen, ook in Utrecht. Zaterdagochtend is de kans het grootst. Maar het kan ook in de nacht van zaterdag op zondag."
Sneeuwpoppen bouwen zit er voorlopig nog niet in, want mogelijk gaat het om natte sneeuw die snel smelt. Ook als het gewone sneeuw is kunnen we er waarschijnlijk niet lang van genieten. "De bodem is nog erg warm, dus het smelt snel", zegt Spannenburg. Bovendien zijn de maximumtemperaturen nog een stuk boven het vriespunt. De warme bodemtemperatuur zorgt ook dat er dit weekend geen gladheid wordt verwacht.
Vandaag en morgen is de maximumtemperatuur nog 10 tot 13 graden, maar komend weekend zakt die naar 4 tot 7 graden. De koude lucht komt Nederland binnen vanuit het oosten en noordoosten. Ook daar is dus kans op sneeuw, voorspelt Spannenburg.
Grieta Spannenburg is niet de enige meteoroloog die sneeuw voorspelt:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.