Burgemeester Woerden na schietincident: 'Drugscriminelen deinzen nergens voor terug'

© Koen Laureij
Woerden - Er zijn drugs in het spel bij de schietpartij afgelopen nacht in Woerden. In de woning waar het zwaargewonde slachtoffer werd gevonden lag een grote hoeveelheid verdovende middelen. De gemeente heeft het pand per direct gesloten 'om de rust in de omgeving te herstellen'.
Het slachtoffer is een 59-jarige man uit Woerden. Hij is er ernstig aan toe maar verkeert volgens de politie niet in levensgevaar. De man is aangehouden in het ziekenhuis omdat het erop lijkt dat de gevonden drugs van hem zijn.
Burgemeester Victor Molkenboer noemt het incident 'vreselijk'. "Dit heeft ook impact op de buurt, daarom is er voor omwonenden slachtofferhulp ingezet. Het is duidelijk hoe hard de drugscriminelen zijn en nergens voor terugdeinzen"
De schietpartij was rond 02.30 uur in een huis op de Leidsestraatweg. Het is nog onduidelijk wie de trekker heeft overgehaald. Getuigen zeggen dat er waarschijnlijk meerdere daders of betrokkenen waren. De verdachten droegen donkere kleding en bivakmutsen. Ze vluchtten in een Audi Q3 of een auto die daarop lijkt.
Mensen die meer informatie hebben over de schietpartij, bijvoorbeeld omdat ze camerabeelden hebben, worden gevraagd zich te melden bij de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.