Ochtendspits was de drukste van het jaar, vanavond weer zware spits verwacht

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - Regen en ongelukken zorgden vanochtend voor de drukste ochtendspits van het jaar. Rond 08:00 meldde het ANWB ruim 900 kilometer file in het land. Ook vanavond wordt er een zware tot zeer zware spits verwacht.
De vertragingen liepen op sommige plekken flink op, op bijvoorbeeld de A27 van Breda naar Utrecht zorgde een ongeluk voor een vertraging van anderhalf uur.
Rijkswaterstaat kondigde gisterenavond al een zware ochtendspits aan, door drukte op de weg en de regen. Door de regen worden files langer, omdat mensen voorzichtiger rijden. Rijkswaterstaat adviseerde mensen gisteren al om, indien mogelijk, thuis te werken of buiten de spits op weg te gaan.

Avondspits

Ook vanavond wordt er weer grote drukte verwacht. "Afhankelijk van het weer krijgen we een zware of zeer zware spits", schrijft Rijkswaterstaat. Dinsdag en donderdag zijn in de regel drukke dagen op de weg.
Begin deze maand werd de drukste avondspits van het jaar gemeten. Op donderdag 3 november stond er op het hoogtepunt zo'n 1200 file op hoofd- en andere wegen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.