Emotionele eerste dag van skimoordproces

UTRECHT - Het was een emotionele bedoening in de Utrechtse rechtszaal waar dinsdag de skimoord werd behandeld. In de zaak staan twee mannen terecht die verantwoordelijk zouden zijn voor de dood van de 29-jarige Amersfoorter Mike Oostinjen in het Tsjechische dorpje Žaclér.
Tijdens de eerste zittingsdag vandaag werd meer duidelijk over wat er op de dag van de dood van Oostinjen is gebeurd. De drie vrienden gingen toen per auto naar een huisje in Tsjechië. Eenmaal gearriveerd, zijn ze gaan eten in een restaurant. Daar kregen de vrienden ruzie over een meisje en ontstond een handgemeen.
Terug in het huisje zou Mike Oostinjen door het lint zijn gegaan. Mogelijk had hij antidepressiva en alcohol gecombineerd. Van de volgende vier uur zeiden de twee verdachten vandaag dat ze niks kunnen herinneren.
Zij zouden wakker zijn geworden en een bloedende Oostinjen hebben aangetroffen. Die is in het huisje aan messteken overleden. De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Ricardo A. en Ricardo van V. gaat morgen verder.

Skimoord: samenvatting van de gebeurtenissen tot nu toe
Emotionele eerste zittingsdag van skimoord

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.