Ontmoedigen Keniaanse lopers 'ongelukkig'

UTRECHT - De maatregel om Kenianen te ontmoedigen mee te lopen in de Utrecht Marathon is een 'ongelukkige'. Dat vindt de Utrechtse GroenLinks-fractie.
De organisatie heeft dit jaar een "Dutch Battle" georganiseerd, een gevecht tussen Nederlandse lopers, met een prijs van tienduizend euro voor de eerste Nederlandse loper. Alleen door de organisatie uitgenodigde atleten komen in aanmerking voor geldprijzen. De organisatie hoopt zo de Nederlandse marathonsport een extra stimulans te geven.
GroenLinks-raadslid Stephanie Bottse: "We vinden het een goede zaak dat de organisatie Nederlandse lopers wil stimuleren, maar nu ontstaat het beeld dat de concurrentie wordt uitgeschakeld om 'onze lopers' een kans te geven. Heel sportief klinkt dat niet. Een ongelukkig maatregel dus."
"Er is geen sprake van discriminatie of uitsluiting, omdat de buitenlandse atleten gewoon mogen meelopen. Toch zullen er maar weinig Kenianen aan de start staan op 25 april. Van enige vorm van ontmoediging lijkt me wel degelijk sprake", aldus Bottse.

Organisatie van Utrecht Marathon reageert

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.