Kort nieuws: Veenendaalse jongen (14) beroofd

REGIO - Een 14-jarige jongen is in Veenendaal beroofd van zijn portemonnee. Hij stond met een vriend op de Grote Beer toen hij werd aangesproken door een groep jongens van rond de 16. Ze wilden dat hij sigaretten voor ze haalde, maar toen hij dat weigerde, gingen de jongens er vandoor met de portemonnee van het slachtoffer.
* Harmelen kan aan het ijs: de IJsprijs van de Nationale Postcode Loterij is in Harmelen gevallen. Dat betekent dat inwoners die met postcode 3481 hebben meegedaan aan de loterij allemaal een beker ijs winnen.
* Staatssecretaris Atsma heeft het startsein gegeven voor de dijkversterking langs de Lek bij Schoonhoven, ten zuidwesten van onze provincie. De bijna zes kilometer lange Lekdijk moet in 2015 weer voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen. De kosten worden geschat op 100 miljoen euro.
* Hulpverleners kunnen voortaan makkelijker aangifte doen van kindermishandeling meldt Jeugdzorg Nederland in Utrecht. Er is nu een standaardformulier op internet, waardoor een bezoekje aan het politiebureau niet meer nodig is.
* In Bunschoten zijn drie dieseldieven op heterdaad betrapt. Een voorbijganger zag op de Lorentzweg drie mannen bij een vrachtwagen staan, vertrouwde het zaakje niet en stuurde de politie erop af. Die pakte de mannen uit Baarn op.
* In Rhenen zijn twee fietsers op elkaar gebotst. Een 64-jarige vrouw en 57-jarige man uit Leersum reden hard op elkaar in op de Utrechtsestraatweg. De twee slachtoffers zijn met een hersenschudding en diverse botbreuken naar het ziekenhuis vervoerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.