Dode A27 ontvoerd na pokeravondje

UTRECHT - De jongen die op 12 januari dood werd aangetroffen langs de A27 bij Hollandsche Rading is de avond ervoor ontvoerd in een Saab. Dat blijkt uit een flyer die de politie vandaag in Utrecht verspreidt bij omwonenden van het Griftpark.
De Hilversumse Jelle de Baat (19) en zijn vriendin verlieten een pokeravond bij iemand thuis toen ze op de Utrechtse Pieter Nieuwlandstraat in Tuinwijk met een vuurwapen werden bedreigd en ontvoerd. Het ging daarbij om geld.
De ontvoerders en hun slachtoffers vertrokken in een donkergroene Saab 9000 naar de woning van het slachtoffer in Hilversum. Jelle en zijn vriendin werden daar mishandeld. De vriendin bleef achter, Jelle werd meegenomen. De volgende dag vond een wandelaar zijn levenloze lichaam langs de A27.
Er zijn drie verdachten aangehouden in de zaak. Op dit moment zit er nog één vast, de 20-jarige Joshua B. Hij staat vandaag voor de rechter tijdens een regiezitting.
De politie zoekt nog getuigen die de ontvoering of de Saab hebben gezien op dinsdagavond 11 januari. De auto had het kenteken HG-RS-58.
Vandaag zit de zaak ook in Bureau Hengeveld.

Politie Utrecht over ontvoering omgebrachte Jelle de Baat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.