Auto raakt te water nabij Harmelen, bestuurder agressief richting hulpdiensten

© Justin Egberts
Harmelen - Een 24-jarige man uit Rotterdam en een 20-jarige vrouw uit Utrecht zijn vannacht van de weg geraakt en in de sloot beland in de buurt van Harmelen. Toen de ambulance kwam om de twee te hulp te schieten stelde de man, die de auto bestuurde, zich volgens de politie agressief op richting het ambulancepersoneel.
De auto reed over de Veldhuizerweg in De Meern richting Harmelen toen het voertuig van de weg raakte. Volgens de politie kwam dit waarschijnlijk door een stuurfout. De auto reed vervolgens en stuk over een weiland, op het terrein van Gasunie. Nadat de auto tegen meerdere hekken was geknald, kwam het voertuig in de sloot tot stilstand.
De hulpdiensten kwamen aan om de twee te helpen en ter controle naar het ziekenhuis te brengen. Volgens de politie wilde de bestuurder niet meewerken; hij zou niet voor rede vatbaar zijn geweest en zich agressief hebben opgesteld. Daarom is hij geboeid en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet duidelijk of en wat voor verwondingen hij en de vrouw hebben opgelopen.
Volgens een persfotograaf die ter plaatse was, zou er vlak bij de auto in het water een lege drankfles hebben gedreven. De politie laat weten dat de man naar alcohol rook, maar dat hij niet aan een blaastest wilde meewerken. Uit een bloedproef moet gaan blijken of hij inderdaad onder invloed was.
Er is geen schade aan de gasinstallaties op het terrein van Gasunie ontstaan, blijkt uit onderzoek van de politie. Volgens de persfotograaf is de auto verloren gegaan en opgehaald door een bergingsbedrijf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.