Twee supermarkten in Utrechtse binnenstad mogen weer tot 's nachts open, wel drankverbod

© Koen Laureij
Utrecht - Twee supermarkten in de Utrechtse binnenstad mogen weer tot middernacht open als ze geen alcohol verkopen na 22.00 uur. Het gaat om Boon’s Markt aan de Ganzenmarkt en de Albert Heijn aan de Potterstraat.
Tot afgelopen zomer waren dit de enige supermarkten in het centrum van Utrecht die tot 00.00 uur open waren. De gemeente besloot in juli de nachtontheffing van Boon’s niet te verlengen vanwege overlastmeldingen, met name over alcoholgebruik in de buurt. De nachtontheffing van de Albert Heijn was verlopen en moest opnieuw beoordeeld.
Beide supermarkten waren hierdoor de afgelopen maanden tot 22.00 uur open in plaats van tot 00.00 uur. In die periode nam de overlast door drankgebruik af.
In gesprekken hebben beide supermarkten aangegeven de verkoop van alcohol te willen staken tussen 22.00 en 00.00 uur, naast de al getroffen maatregelen zoals beveiliging aan de deur en in de winkel. De gemeente is daarmee akkoord. Na een jaar wordt gekeken hoe het is gesteld met de overlast in de omgeving.
© Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.