OM: jongens maakten via homo-app afspraakje met Houtense man om hem te mishandelen

© Michiel van Beers
Houten - Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaan in ieder geval twee van de drie jongeren die worden verdacht van het mishandelen en beroven van een man in Houten de jeugdgevangenis in. De tieners zouden een nepafspraakje met de man hebben gemaakt via een datingapp voor homo's, om hem vervolgens in zijn eigen huis gewelddadig te overvallen.
De 60-jarige man werd in september vorig jaar in zijn woning in Houten overvallen. Dankzij een oplettende buurtbewoner was de politie die avond snel aanwezig. Er werd groots alarm geslagen en onder meer een politiehelikopter en geleidehond werden ingezet. Nog diezelfde avond werden er meerdere verdachten aangehouden. De derde verdachte werd anderhalve week later gearresteerd.

Bullchat

De eerste verdachte is een 17-jarige jongen uit Utrecht. Hij wordt ervan verdacht een afspraak te hebben gemaakt met het slachtoffer via Bullchat. Vervolgens zou hij de andere verdachten naar binnen hebben gelaten en het slachtoffer hebben bedreigd met een mes. Het OM eist tegen hem 360 dagen jeugddetentie, waarvan 320 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook wil het OM dat hij 120 uur taakstraf uitvoert.
De tweede verdachte, een Utrechter van 16 jaar oud, hoorde vandaag drie maanden jeugddetentie, waarvan 53 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar tegen zich eisen. Ook hij moet, als het aan de officier van justitie ligt, een taakstraf uitvoeren: 180 uur.
Er is ook nog een derde verdachte in de zaak, een 16-jarige jongen uit Nieuwegein, maar het OM moet eerst nog meer onderzoek doen naar zijn betrokkenheid en heeft deze eis daarom uitgesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.